Det ville jo være latterligt

Der blev ikke sagt noget. Det var nok også for det bedste. Hver gang en af dem sagde noget, så gik det galt. Ergo holdte de begge mund. Så imod den store tv-skærm, som havde kostet en mindre formue. Ja altså det ville den have gjort, hvis ikke de havde snuppet den på ladet af den bil. Skidtet var sikkert forsikret alligevel, så hvorfor bekymre sig? Den unge student nede i stuen havde jo fået sig et andet. Ret hurtigt endda så alt havde ordnet sig. Specielt for dem.

Der blev skævet til siden, før en kop kaffe langsomt, koncentreret blev ført op til munden. Det var lunkent. Smagte besk og koppen endte på bordet, mens et nyt billede tonede frem på den store skærm.

– Kaos i København i dag da en skrækscene udspillede sig for øjnene af vantro københavnerne. Stemmen i fjernsynet læste monotont op og billedet skiftede fra hendes overpyntede ansigt til hvad der lignede starten på en film. Folk stod på gaderne. Så op imod den blå himmel og der blev peget.

– Er det et fly?

– Er det en ørn?

– Er det Superman?

– Nej, blev der skreget i angst. – Det er en kæmpe guldsmed. Løb! Løb for livet! De ord fik folk til at flytte sig. Nogen kastede sig febrilsk ind i deres biler. Nogen forsvandt ind i bygningerne og mange løb. I alle retninger styrtede det rundt med mennesker, mens en overdrevet stor guldsmed dykkede ned imod dem fra den blå himmel. Dens ene vinge snittede et hustag, hvilket fik den til at afvige en smule fra sin kurs. Den rettede dog hurtigt op og man kunne næsten se, hvordan den slikkede sig lystigt om munden. Sulten lyste i dens øjne og en kvinde med en baby på armen skreg, mens hun bøjede sig forover. Beskyttede sit barn og guldsmeden bredte sine ben ud. Var klar til at fange sin middagsmad, da en tung skygge pludselig dækkede gaden. En mand smed sig under en bænk. Krøllede sig sammen, mens solen blev skjult bag noget stort. Noget stort og grønt og forfærdelig slimet. Det var lige netop steget op af havnen. Vandet drev ned over den mindst to meters høje frø, der strakte sig dovent, før dens tunge skød op i luften. Guldsmeden kunne ikke undgå. Den var forhindret af bygningerne og skønt den vred sig, så blev den trukket ind i den sultne mund. Blev kvast i nogle tyg, før frøen upåvirket af de skrigende mennesker vendte tilbage til vandet.

Billederne blev vist fra alle sider. Flere blev interviewet og kaffekoppen blev løftet igen. Endnu en gang blev der skåret ansigt og koppen endte på sin vante plads. Ved siden af det fyldte askebæger.

– Det er fra en film. Ordene gled langsomt, snøvlet ud i stuen og ansigter blev drejet. Øjne mødtes og fnys skød ud. – Du tror da ikke nyhederne lader sig snyde på den måde? Det var da det første, de tjekkede.

– De er sgu for dumme til at tjekke noget som helst.

– Jeg tror nu nok, de er klogere end dig.

– Ja vi ved jo, at alle er klogere end dig, så …

– Og da min intelligens overstiger din …

– Som om. Du er jo dum som … Stemmen døde ud, mens ansigtet blev vendt imod skærmen igen. Øjnene blev spærret op og den anden blev nysgerrig. Vendte hovedet og blinkede. Der. Midt i stuen, foran den store skærm, stod en kamel. En kæmpe, ildelugtende kamel. Den lavede ikke noget. Stod der bare og der blev sunket.

– Ser … ser du det samme som mig? Ordene blev leveret forsigtigt. Man ville jo nødigt virke ligeså dum, som det blev sagt, man var og der blev snøftet.

– Hvis du ser en grim kamel, så ja.

– Øhh okay. Hvordan pokker er den kommet ind?

– Og så på tredje sal?

– Den var der da ikke lige før.

– Nej det er jeg ret sikker på. Den stinker. Der blev nikket enigt. Blinket og set ned på bordet. Klumpen, de havde købt tidligere, var næsten væk og den slidte hash bong var stadigvæk lun.

– Hvo… Hvor blev den af? Spørgsmålet blev hvisket og der blev trukket langsommeligt på skuldrene.

– Jeg tror ikke, vi skal købe vores røg fra Mads næste gang.

– Du har ret. Han har sgu solgt os noget lort.

– Typisk ham.

– Som om der ville stå en kamel i din stue. På tredje sal. Ordene blev bjæffet i et grin og der blev skævet til kamelen, der stod og dovnede foran skærmen.

– Du har ret. Det ville jo bare være så latterligt.

 

21 thoughts on “Det ville jo være latterligt

  1. Skæg historie – god idé med fine tvists!
    Et par små stavefejl (jeg kan ikke dy mig):
    ‘…læste monotonT op…’, ‘….sulten lysTE i dens øjne…’, ‘…det fyldte askebæGer…’
    Tak for fin Påskeunderholdning! På gensyn, Maria

    Like

  2. Hej Uhrskov
    Der er gang i hashtågerne og de fantastiske syn i din humoristiske historie om de to amoralske TV-tyve. Håber de blev rigtig godt forskrækkede af deres oplevelser . Det har de fortjent. Jeg var godt underholdt af din sjove fortælling.
    Hvis jeg skal komme med en lille kritik, så er det,
    at der næsten er for mange skift ( stue – Tv-udsendelse – stue – skænderi – Kamelbesøg- kamelforsvinden ) i den lille scene. Men det skal du ikke tage dig af, at jeg mener. Det er din historie . Og det hele løses jo til sidste, da hashen får skylden for alt.
    Vh
    Nina

    Like

    • Hej Nina.

      Tusind tak for din kommentar. Jeg tror ikke, jeg kunne skrive den uden de skift. Ikke hvis den skal give mening. Eller blive for lang 😉

      Jeg er glad for, du blev underholdt.

      Vh Uhrskov

      Liked by 1 person

  3. Hej Uhrskov –
    Først troede jeg, det var en rigtig Haraki Murakami version, du havde skrevet. Så en filmanmeldelse, ja for på film må de jo godt den slags.
    At det er noget beskidt hash de ryger, det gør da hele historien forståelig.
    Så det er rigtig fint, handlingen ad trin fører os læsere frem til løsningen på gåden vedr. alle ede mange dyr.
    Og oven i købet en lille lektion i, hvordan man kan komme i besiddelse af et nyt og moderne TV. Jeg kender ikke miljøet, men er sikker på, det findes.
    De andre retter dig, jeg tør næsten ikke skrive, at der er for mange “jo”er i første afsnit, men jeg har en vejleder, som retter den slags ting hos mig.
    Men det er altså en god og velskrevet historie.
    Hilsen Ella

    Like

    • Hej Ella.

      Først … Tak fordi du gad læse. Og tusind tak fordi du gad kommentere. Det er jeg rigtig glad for.

      Dernæst … Jeg kender ikke noget til Haraki Murakami. Læste han er forfatter og noget med en bog om timen efter midnat, men det er også alt ;).

      Til sidst … Jeg er heller ikke stor kender af miljøet, men tror nu nok det er meget sandsynligt. Derud over så har du fuldstændig ret i det med jo’erne. Har slettet lidt, så tak fordi du skrev det. :). Det friskede lidt op, så intet at være “bange” for. Jeg er her jo for at lærer og er den første der bliver blind for sådanne fejl. Derfor er det skønt at andre gider tage sig tid til at se dem. Gentagende ord … puha … Tak for det.

      Jeg er glad for, du fandt den god og velskrevet.

      Hilsen Uhrskov

      Liked by 1 person

  4. Hej Uhrskov

    En gennemført syret fortælling, hvor det først til slut afsløres at det er hashen der er årsag til deres syner, eller er det?
    Og hvis ikke de kan blive enige om noget som helst andet, så er de enige om at det er for latterligt, hvis der står en kamel foran det tyvstjålne tv.
    En sorgmunter fortælling, jeg var godt underholdt.

    Kh livsglæde

    Like

  5. Hej Uhrskov

    Spændende og velfortalt historie.
    Jeg bliver lidt i tvivl om det nu er på grund af den “lorte” – hash, de har købt, de pludselig ser en kamel foran fjernsynet: måske er det TV ´ets retmæssige ejer, der har slæbt den derop? 🙂 Meget flot lavet, at der er plads til meddigtning. Og ja – ER det nu bare en film, de ser?
    Din historie er rigtig godt bygget op – næsten filmisk og med lige tilpas detaljer (som f.eks kvinden med babyen) . Jeg spærrede vist øjnene lidt op, da der guldsmed kom flyvende og jeg trak på smilebåndet af “Er det en fugl – er det …..”
    Ja, i det hele taget nød jeg, at læse din historie 🙂

    Vh. Amanda

    Like

  6. Hej Uhrskov,
    Sjov tekst med et hashtwist der forklarer alt uforklarligt. Du formår at benytte alle tre elementer; måske er der også lidt ingefær i din hash. Et par enkelte småting. Det hedder “et fly” og “skreget i angst”, blot for læsevenlighedens skyld 🙂
    Ellers en morsom tekst hvor din fantasi virkelig får lov til at fylde på. Jeg morede mig og synes dine eksistenser er tilpas skæve, at jeg sagtens kan se dem for mig.
    Kh
    Mette

    Like

    • Hej Mette.

      Tak fordi du kiggede forbi. Jeg kan nok lige svinge forbi min tekst og rette til. Tak for det.

      Jeg er glad for, du morede dig og fandt teksten morsom.

      Kh Uhrskov

      Like

  7. Hej U! Hashen giver os svaret på alt i denne historie, og du kombinerer jo ret så elegant alle tre opgaver i én og giver opgavestilleren svar på tiltale.
    Det er herligt at slippe fantasien løs og endnu mere herligt, når man kan læse andres påfund.
    Godt!

    Like

  8. Kære Uhrskov

    Uha et par utiltalende typer du hiver frem her. Jeg kan næsten lugte det overfyldte askebæger, den sure kaffe, uvaskede kroppe, madrester i mundvigen osv. Godt tilfredse med deres tyveri af tv er de også og i det hele taget så forsumpede at det siver ud af hvert ord de siger til hinanden.

    De har helt fortjent at få kaffen galt i halsen og blive så forskrækkede at de aktivt vælger en radikal forandring i deres livsførelse – men det sker nok ikke for det var jo bare hashens skyld.

    Rigtig godt beskrevet. Jeg fik decideret myrekryb, men det var vel også meningen 😉

    Sjovt at se hvad det gør ved teksten at du bruger så mange passivformer, det understreger jo portrættet af de to.

    Rigtig fin løsning på opgaven
    kh dorte

    Like

    • Hej Dorte.

      Tak skal du have. Ja de er vist ikke de mest tiltalende typer på jorden og jeg tvivler på, de har lært noget. Ja altid ud over ikke at købe mere fra Mads. Indtil næste gang 😉

      Tak for din kommentar.

      Kn Uhrskov

      Liked by 1 person

  9. Hej Uhrskov

    Ha ha – den hopper parret alligevel ikke på. Bedst at ignorere den kamel trods lugt. Er det den, der har snuppet det meste af hash klumpen? Nok ikke.

    Jeg er totalt imponeret over din guldsmed og blev lidt henført til film om dinosaurer. Men en vinge strejfede et hustag, så vi er i det nuværende København. Tak til kæmpefrøen.

    Du skriver meget levende. Jeg kunne tydeligt se parret for mig under læsningen. Og lidt diskussion om, hvem der er den intelligente – i deres hashrus. Forestillingen i det stjålne fjernsyn var ligeså levende beskrevet!

    Tak for en super god og underholdende tekst!

    De bedste hilsner fra Anne

    Like

    • Hej Anne.

      Tusind, tusind tak. Din kommentar varmede bare så meget. Den krammer jeg lige.

      Er så glad for, du blev underholdt. Og at du kunne lide det.

      Kh Uhrskov

      Like

    • Hej Bense.

      Tak for din kommentar. Undskyld det sene svar, men har været dybt optaget af at få afleveret en historie på skærmen. Puha de kan være krævende de historier ;).

      Jeg er rigtig glad for, du følte dig underholdt.

      Kh Uhrskov

      Like

Skriv en kommentar